Promosi Bulan Mac 2019. Apa Yang Menarik Bulan Ini?

Hi, Bulan ni kita bawakan beberapa produk yang hot selling juga. Boleh tengok di bawah. Vitalea Ianya dikatakan sebagai Shaklee’s Killer Product kerana ianya mengandungi multivitamin beserta iron yang sangat penting untuk pembentukan darah dan sel… Seumpama 2 biji Vitalea bersamaan 40 […]

Tagged , , ,
Read More

Do’s dan Don’t Dalam Berdiet

Pernahkah anda mengamalkan diet tetapi masih tidak berjaya mengurangkan berat badan anda? Sudah pasti ia akan menjejaskan ‘mood’ anda dan berputus asa untuk meneruskan program diet. Jangan risau..Nutrisi Guru kali ini akan memberikan sedikit tips untuk mengembalikan semangat anda bagi mendapatkan berat […]

Read More

Mudahnya Merawat Penyakit Kayap! Ketahui Rahsianya Disini!

Penyakit kayap ini juga digelar ‘shingles’ dalam Bahasa Inggeris dan berpunca daripada virus dipanggil ‘varicella zoster’. Virus ini juga merupakan penyebab kepada penyakit cacar air (chicken pox). Dalam kepercayaan masyarakat tempatan, ramai yang percaya bahawa sekiranya ruam kayap ini bertemu mengelilingi badan akan […]

Tagged , , , ,
Read More

Promosi Penjimatan Super Jimat Youth Skincare | Year End Sale Paling Gempak 2018!

Y. Bhg. Datuk/Dato’/Datin/Prof./Prof. Madya/Dr./Ir./Tuan/Puan/En./Cik, Saya  ada pengumuman nak buat. Bersempena dengan akhir tahun 2018 ini, kita ada buat promosi yang paling gempakkk! Memang, masa inilah… Masa inilah anda nak grab Youth atau Vivix sebab ianya sangat-sangat berbaloi, tak tau bila lagi akan ada […]

Tagged , , , ,
Read More

Amaran : Mungkinkah Ulser Lidah (Tongue Ulcer) Simptom Awal Kanser Dan Bagaimana Cara Rawatannya?

Ulser lidah adalah sejenis luka terbuka pada permukaan lidah yang terjadi apabila berlaku sebarang kecederaan pada permukaan lidah tersebut. Kebiasaannya, punca berlakunya ulser lidah ialah adalah disebabkan amalan kurang minum air. Hal ini demikian kerana apabila kita kurang minum air yang mencukupi maka […]

Tagged , , , ,
Read More

Tanda-Tanda Ini Buat Saya Yakin 100% Anak Saya Dijangkiti Cacar (Chickenpox)

Anak anda mempunyai ruam merah pada bahagian belakang badan? Ruam merah bertambah banyak, dan mendatangkan kegatalan? Suhu badan anak anda sangat tinggi serta hilang selera makan? Adakah anak anda mengalami simptom-simptom seperti di atas? Anda buntu untuk berbuat sesuatu? Apa yang perlu anda […]

Tagged , , , ,
Read More

Rahsia Cara Mengatasi Masalah Kurap (Ringworm) Dengan Berkesan

Apakah Itu Kurap Kurap atau nama lainnya ‘ringworm’ merupakan sejenis jangkitan kulat yang berlaku pada kulit manusia. Dalam dunia perubatan, kurap turut dikenali sebagai ‘tinea’. Kawasan yang sering dijangkiti termasuklah kulit kepala, kemaluan, dan kaki. Selain itu, rambut dan kuku juga boleh terkena jangkitan […]

Tagged , , , ,
Read More

Buah Oren Mampu Melawan Jangkitan Kuman

SEBIJI buah oren mampu membekalkan pelbagai nutrien makanan semula jadi, selain penting untuk membekalkan serat dan meningkatkan kesihatan usus, berbanding pil vitamin C yang hanya mempunyai satu nutrien semata-mata Pengerusi Program Pemakanan dan Dietetik, Pusat Pengajian Sains Kesihatan Universiti Sains Malaysia (USM) […]

Tagged , ,
Read More

Ketahui Cara Cepat Untuk Mendapat Bacaan Tekanan Darah Normal (Normal Blood Pressure) dan Hipertensi

Bagi seseorang yang sihat dan tidak berhadapan apa-apa masalah kesihatan, bacaan tekanan darah normal bagi semua usia ialah 120/80 mmHg. Jika tekanan darah kurang daripada 90/60mmHg, anda disyaki menghidap Hipotensi. Hipotensi adalah keadaan ketika tekanan darah di dalam arteri lebih rendah dibandingkan […]

Tagged , , , ,
Read More

Bagaimana Merawat Penyakit Slip Disk (Disc Prolapse) Tanpa Pembedahan? Ketahui Rahsianya Disini!

Penyakit slip disc merupakan sejenis penyakit dimana disc dalam tulang belakang berganjak keluar dari tempat asalnya dan menyebabkan rasa sakit. Biasanya, pesakit akan merasa sakit belakang apabila mengangkat bahan berat serta ketidakupayaan berjalan jarak dekat kerana timbul sakit pada bahagian belakang. Selain itu, pesakit […]

Tagged , , , ,
Read More

Cara Terbaik Merawat Penyakit Asthma Yang Boleh Anda Cuba.

Beliau mengidap asma sejak kecil lagi. Apabila makin dewasa, inhaler tidak begitu berkesan lagi bagi beliau. Tapi setelah konsisten dengan Set Asthma Shaklee, kini beliau tidak lagi bergantung kepada inhaler. Kekerapan berulang ke hospital pun dah semakin berkurang. Apakah Itu Asma? Asma […]

Tagged , , ,
Read More

Tips Menjaga Kulit Dengan Skincare Yang Betul

Ada masalah kulit, tapi tak pasti bagaimana cara yang betul untuk pilih skincare? Pernahkah anda tertanya-tanya mengapa jarang anda lihat wanita Korea, mempunyai kulit kusam, tak bermaya, berjerawat, jeragat apa semua? Itu adalah kerana mereka mengambil serius langkah-langkah penjagaan kulit yang betul. […]

Tagged , , , ,
Read More
×
Salam, Hello and Hi!

Whatsapp saya untuk maklumat lanjut!
Got an inquiry? Do not hesitate to Whatsapp me!
error: Content is protected !!