Apa Itu Youth Complex? – Bahan Aktif Dalam Youth Skin Care

YOUTH adalah sebuah revolusi. Dengan 8 paten dan paten-diproses, setiap produk YOUTH diformulasi secara spesifik untuk menangani pelbagai faktor penuaan, samada ianya cara hidup anda, kerosakan persekitaran, atau penuaan semulajadi.

Bahan utama dalam Youth ialah Estrak Stem Sel Epal – dimana ianya membantu untuk mempercepatkan proses pembaharuan kulit bagi kulit anda memperbaharui dengan lebih cepat. Biasanya, kalau anda tengok kebanyakan individu yang ada kulit kusam, lepas cuci muka pun kusam je.

Kerana apa?

Sebenarnya kadar pembaharuan sel kulit dia berlaku dengan sangat lambat. Kalau anda pakai skin care mahal sekalipun tapi kalau skin care tersebut tidak mempunyai fungsi untuk mempercepatkan pembaharuan sel kulit, tak bermakna juga. Sebab itulah dalam Shaklee kita ada Estrak Stem Sel Epal bersama-sama dengan vitamin A yang  membantu mempercepatkan pembaharuan sel kulit anda.

Mungkin ramai tak tahu – kulit anda adalah organ paling besar dan paling cepat pertumbuhannya dalam badan anda. Sebab kulit organ paling pesat berkembang kerana keupayaan luar biasa memperbaharui sepenuhnya setiap 28 hari. Proses pembaharuan ini bermula di bahagian paling bawah epidermis dan dalam masa 28 hari sel ini membentuk lapisan epidermis sehingga sampai ke permukaan kulit kita.

Pembaharuan Kulit Mengikut Kategori Umur

Sebagai panduan, berikut adalah bilangan hari pembaharuan kulit mengikut umur:

  • Babies: 14 hari
  • Teenagers: 21-28 hari
  • Middle Age: 28-42 hari
  • 50 ke atas : 42-84 hari

So, bila bandingkan bayi dengan individu lebih daripada 50 tahun umur, bayi akan memperbaharui kulit mereka setiap dua minggu, manakala individu di pertengahan usia mungkin mengambil masa sehingga 12 minggu untuk proses yang sama berlaku. So, berdasarkan FAKTA inilah sebabnya mengapa kulit bayi sentiasa lembut, licin dan glowing.

Selain usia, antara faktor lain yang menentukan bagaimana pantas atau perlahan kulit kita akan memperbaharui dirinya ialah:

  1. Genetik.
  2. Gaya hidup & persekitaran.
  3. Status kesihatan.
  4. Pengambilan ubat ubatan.
  5. Skincare rejim.

Pembaharuan Sel Kulit Manusia

Untuk pengetahuan anda, bayi mempunyai pembaharuan sel kulit selang 14 hari. Setiap 14 hari akan ada sel kulit baru.

Sebenarnya, semakin kita berumur, pembaharuan kulit akan jadi perlahan disebabkan penurunan metabolisma kita. Dari 14 hari dia jd 28 hari, kemudian 56 hari. Terus takde pembaharuan sel dah. Perlahan nya pembaharuan kulit boleh mengakibatkan:

  1. Kulit nampak kurang bermaya.
  2. Tanda tanda penuaan pada kulit wajah.
  3. Permukaan kulit yang agak kasar.
  4. Warna kulit tidak sekata.
  5. Warna kulit nampak pucat.

Jadi, jika salah satu atau semua yang di atas ni terjadi pada kulit anda, itu mungkin adalah tanda-tanda pembaharuan kulit anda semakin perlahan berbanding sebelum nya.

Untuk orang yang dah berusia anda jangan terkejut, sebab kebanyakan orang-orang yang dah berusia, sebenarnya anda dah tiada dah pembaharuan sel kulit. Sebab itulah kita gabungkan ekstrak stem sel epal bersama-sama dengan vitamin A di dalam Youth Skin care untuk pastikan sel kulit anda boleh memperbaharui dan menghasilkan sel kulit dgn cepat.

Apple Stem Cell

   Kita bukan ambil epal  dari pasar tau. Beli  epal kat pasar, potong nipis-nipis kemudian letak kat muka. Sebaliknya kita estrak dari spesies yang unik. Yang epal dia tidak dimakan manusia. Sebab kenapa? Rasa dia tak sedap. Uniknya cerita dia adalah epal ni boleh bertahan selama 6 bulan. Bila epal ni gugur daripada pokok, dia boleh bertahan selama 6 bulan tanpa buruk dan juga rosak. Daripada situ, saintis ambil buah ni dan buat kajian dan diorang find out actually epal ni mempunyai stem cell yang sentiasa menghasilkn sel kulit epal yang baru. Dengan itu kita estrak stem sel epal ini dan kita letakkan dalam YOUTH untuk membantu penghasilan sel kulit baru yang lebih cepat.

Schisandra Chinensis

Seterusnya adalah Schisandra Chinensis, fungsi dia adalah untuk membantu membekalkan nutrien yang lebih banyak kepada kulit secara berstruktur. Herba ini telah digunakan selama lebih 3000 tahun dalam Perubatan Tradisional Cina.

Schisandra Beri adalah adaptogen, kelas herba yang membantu badan melawan tekanan dengan mengurangkan pengeluaran hormon tekanan. Oleh itu, ia membantu anda “menyesuaikan diri” kepada tekanan mental dan fizikal dengan mengurangkan hormon-hormon tekanan dalam darah, ianya adalah kunci untuk melambatkan proses penuaan. Di China, buah Schisandra Beri ini dikenali sebagai buah lima perisa kerana lima rasa konfliknya – manis, masam, masin, pahit dan pedas.

Buah schisandra mengandungi ciri-ciri antioksidan yang kuat yang berfungsi untuk meremajakan kulit dengan melindungi membran lipid dalam sel-sel kulit. Ianya juga mempunyai sifat-sifat anti-radang yang membantu mengurangkan kemerahan muka.

Lotus Japonicus Extract

Nama lain bagi Lotus Japonicus adalah Lotus Corniculatus ataupun lebih dikenali sebagai Birdsfoot Trefoil.

Lotus japonicus is a close relative of the tannin-containing tetraploid forage legume L. corniculatus (birdsfoot trefoil) cultivated for its antibloating properties.

Sumber: Science Direct

Fungsinya adalah untuk mengaktifkan protein youth. Untuk pengetahuan anda, di dalam badan kita, ada sejenis protein yg dinamakan sebagai protein Youth dimana fungsinya adalah untuk meningkatkan penghasilan kolagen dan elastin.

Ianya berfungsi untuk bagi signal pada badan supaya menghasilkn kolagen dan elastin lebih lagi. Bila protein youth ni aktif. Apa yang berlaku, penghasilan kolagen dan elastin dalam kulit anda makin aktif dan anda akan ada struktur kulit yang tegang dan anjal.

Muscadine Grape

Seterusnya, anda perlu lindungi sel kulit. Bila anda buat semua step tu tapi tiada perlindungan, tak membuahkan hasil juga. Dia akan back to square one. So that is why kita ada muscadine grape. Dia ada dalam vivix jugak. Bahan sama dlm vivix kita letak dalam youth iaitu muscadine grape dimana fungsi dia untuk elak kerosakan pada dna sel kulit anda yang disebabkan oleh sinaran uv.

Sinaran uv sebenarnya bukan hanya burnkan kulit malah dia merosakkan kulit dan sel kulit anda termasuklah di peringkat DNA. Apa yang kita buat, kita letak muscadine grape dan fungsi dia menghalang kerosakan terutama dari sinaran UV.

Vital Repairs

Bersama-sama dgn itu jugak kita add in lg Vital Repair (Vitamins & Nutrients) Vital Repair ni apa. Ianya adalah kombinasi vitamin A,B,C,E dan juga metaglucan, nutrient & antioxidant yg bantu utk protect kulit anda dr pencemaran lain sprt pencemaran udara dan bantu untuk tenangkan kulit anda. Kurangkan inflammation. Dia memberi kesan kelegaan kepada kulit anda.

Ini semua adalah 5 Bahan utama yang terdapat dalam Youth Complex daripada step 1 iaitu membantu penghasilan kulit baru -> menyokong struktur kulit muda -> menyokong penghasilan kolagen & elastin -> melindungi dari kerosakan dna-> meneutralkan radikal bebas

Setiap satu daripada tumbuhan ini mempunyai kesan yang sangat mengujakan pada kulit kita. Yang mana ahli saintis juga berasa sangat kagum dengan penemuan baru yang mereka perolehi.

Memang sangat wow tau bila kita tau dengan lebih mendalam tentang YOUTH ni.

Sangat WOW kan bila kita dah tengok sendiri youth effect (testimoni) mereka yang telah menggunakan YOUTH ni.

Harga YOUTH Skincare ini adalah sangat berbaloi jika dibandingkan dengan kesannya pada kulit kita. Untuk dapatkan kulit wajah yang diidamkan, anda WAJIB cuba produk skin care rangkaian Youth ni.

Baca Juga : Promosi Super Jimat Youth Skin care

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

×
Salam, Hello and Hi!

Whatsapp saya untuk maklumat lanjut!
Got an inquiry? Do not hesitate to Whatsapp me!
error: Content is protected !!