Benarkah YOUTH™ Skincare Betul-Betul Berkesan? Ini Buktinya

21/12/2018 0 By Nutrisi Guru
Benarkah YOUTH™ Skincare Betul-Betul Berkesan? Ini Buktinya

Kulit terdedah kepada pelbagai faktor yang mempengaruhi kesihatan kulit seperti pencemaran, pemakanan, sinaran UV, cuaca. Semua tu mempengaruhi kesihatan kulit kita.

Sebab itulah kita hasilkan YOUTH™ dimana YOUTH™ adalah kombinasi klinikal dan juga bahan2 semulajadi. Kita guna principal in nutrition dan gabungkan dengan bahan berasaskan semulajadi untuk memberikan anda keputusan klinikal tanpa kompromi yakni melalui kajian yang kita jalankan dimana kita dapati 100% yg menggunakan YOUTH™ mempunyai kulit yang lebih muda dan dengan penggunaan yang berterusan, 2/3 daripada wanita tersebut telah berjaya mengubah usia kulit mereka kepada 10 tahun lebih muda.

  

Dalam masa yang sama juga, kita pastikan produk kita ni selamat dan sesuai untuk anda di mana ianya telah diuji oleh pakar dermatologi iaitu pakar kulit dan yg kedua ianya hypoalergenik – menimbulkan reaksi alergi pada kulit iaitu sesuai untuk org2 yang mempunyai kulit yang sensitif dan ianya sesuai untuk individu yang mempunyai masalah liang pori besar. Sangat sesuai kerana ianya tidak akan menyebabkan penyumbatan liang pori sebab itu ianya dikenali sebagai tidak komedogenik (non-comedogenic – menyebabkan jerawat). Ianya diuji oleh oftalmologi, pakar mata dan ianya tidak mengandungi sebarang gluten (Gluten-Free).

Ianya 100% vegan maksudnya ianya 100% dihasilkan oleh tumbuh-tumbuhan. Jadinya anda sesuai utk gunakanya even termasuk orang-orang yang vegan. Ia bebas dari kekejaman (Cruelty Free). Penghasilan YOUTH™ ini, kita tak buat sebarang test ke atas haiwan. Yang paling penting sekali, kita pastikan produk kita ini semuanya dipatenkan. YOUTH™ mempunyai 8 paten dan paten yg diproses.

Maksudnya apa?

Anda tak boleh dapat formulation yg sama di company yg lain atau brand-brand yang lain kerana ianya telah dipatenkan dan dimilki oleh Shaklee sahaja.

Macam Mana Kita Pastikan YOUTH™ Skincare Ini Berfungsi Dengan Betul?

Caranya ialah melalui Skin Age Index/ Indeks Usia kulit. Kita bekerjasama dengan syarikat lain untuk menjalankan kajian klinikal dan came out dengan clinical paper. Apa yang kita buat adalah, kita rekrut  lebih kurang 100 orang daripada kategori umur yg berbeza. Kita kelaskan mereka mengikut kategori umur, 20-an, 30-an, 40-an, 50-an sampai 60-an. Dan daripada situ, kita analyse characteristic kulit.

Apa dia characteristics kulit yang kita jadikan sebagai parameters bagi clinical research untuk produk YOUTH™?

Actually ada 10 jenis characteristics kulit yang kita ambil kira,

  1. Kedutan – Criteria I
  2. Kedutan – Criteria II
  3. Kedutan – Criteria III
  4. Saiz pori
  5. Tona kulit
  6. Ketegangan kulit
  7. Texture kulit
  8. Measure Radiance of the skin-keserian kulit
  9. dan juga kita measure Sagging of the skin – kulit layut, turun
  10. Measure Jeragat

Semua ini adalah parameters yg kita measure bagi setiap individu dalam setiap kategori umur yang saya sebutkan sebentar tadi.

Daripada situ kita tahu,

oh umur 20 kulit dia ni layut mungkin 5 % je.

Contoh je eh.

Orang umur 30, jeragat dia mungkin dalam 10%.

Macam tu la lebih kurang. Kemudian kita datangkan dermatologist dan juga statistician untuk betul-betul kira manually one by one all the characteristics on the people punya skin.

Daripada situ, kita dah dapat index usia. Kita dah kenal pasti untuk setiap lapisan umur, apa characteristics kulit dia. Dan selepas tu barulah kita develop YOUTH™ dan kita tengok orang yang sebelum guna YOUTH™ kulit dia umur berapa, after guna YOUTH™, kulit dia sekarang umur berapa.

Seterusnya barulah kita keluarkan clinical result yang without compromised dimana 100 wanita yang menggunakan YOUTH™ mempunyai kulit yang lebih muda dan 2/3 daripada mereka mempunyai kulit yang lebih muda selama 10 tahun.

Daripada sini, kita tak tipu, kita bukan buat assumption – hantar survey semua macam certain brand. Usually apa yang mereka akan buat adalah, common practice, adalah 1. bagi Skincare kemudian 2. bagi Survey Form lepastu kita tanya dia dalam survey tu, apa yang berlaku, apa yang dia rasa kat kulit, apa perubahan pada kulit. All those adalah rasa dan assumption sahaja.

  1. Bagi Skincare
  2. Bagi Survey Form
  • Apa yang berlaku setelah menggunakan produk ini?
  • Apa perubahan yang dirasakan pada kulit setelah memakai produk ini?
  • Apa reaksi alergi yang berlaku setelah penggunan produk ini?
  • Apa komen anda mengenai produk ini?

Tapi TIDAK di Shaklee. Kita buat Index Usia Kulit ini dan kita pastikan orang yang pakai YOUTH™ ni mengalami perubahan kepada usia kulit mereka.

Ini adalah Index usia kulit yg kita hasilkan, dimana kita bukan hanya melibatkan dermatologist – pakar kulit  tetapi kita juga melibatkan statistician iaitu individu individu yang memang terlibat dengan statistik untuk mereka betul-betul kira all the changes, all the characteristic untuk setiap wanita yang terlibat dalam research.

Ada juga orang tanya, ini kulit western je ke, kulit orang putih je ke yang test?

TIDAK!!

Dalam research ni memang ada orang Asia jugak. That is why kita boleh claim ianya adalah clinical result without compromised.

Daripada situlah kita dapat result yang menunjukkan…

100% yg menggunakan YOUTH™ mempunyai kulit yang lebih muda dan dengan penggunaan yang berterusan, 2/3 daripada wanita tersebut telah berjaya mengubah usia kulit mereka kepada 10 tahun lebih muda.