Formulasi Botanikal YOUTH™ Yang Membuktikannya Berkesan Untuk Semua Jenis Kulit Seawal 3 Hari

26/12/2018 0 By Nutrisi Guru
Formulasi Botanikal YOUTH™ Yang Membuktikannya Berkesan Untuk Semua Jenis Kulit Seawal 3 Hari

YOUTH adalah sebuah revolusi. Dengan 8 paten dan paten-diproses, setiap produk YOUTH diformulasi secara spesifik untuk menangani pelbagai faktor penuaan, samada ianya cara hidup anda, kerosakan persekitaran, atau penuaan semulajadi.

Kerana apa?

Sebenarnya kadar pembaharuan sel kulit dia berlaku dengan sangat lambat. Kalau anda pakai skin care mahal sekalipun tapi kalau skin care tersebut tidak mempunyai fungsi untuk mempercepatkan pembaharuan sel kulit, tak bermakna juga. Sebab itulah dalam Shaklee kita ada Estrak Stem Sel Epal bersama-sama dengan vitamin A yang  membantu mempercepatkan pembaharuan sel kulit anda.

Mungkin ramai tak tahu – kulit anda adalah organ paling besar dan paling cepat pertumbuhannya dalam badan anda. Sebab kulit organ paling pesat berkembang kerana keupayaan luar biasa memperbaharui sepenuhnya setiap 28 hari. Proses pembaharuan ini bermula di bahagian paling bawah epidermis dan dalam masa 28 hari sel ini membentuk lapisan epidermis sehingga sampai ke permukaan kulit kita.

Baca juga: Bukti Keberkesanan Youth Skin Care

Pembaharuan Kulit Mengikut Kategori Umur

Sebagai panduan, berikut adalah bilangan hari pembaharuan kulit mengikut umur:

  • Babies: 14 hari
  • Teenagers: 21-28 hari
  • Middle Age: 28-42 hari
  • 50 ke atas : 42-84 hari

So, bila bandingkan bayi dengan individu lebih daripada 50 tahun umur, bayi akan memperbaharui kulit mereka setiap dua minggu, manakala individu di pertengahan usia mungkin mengambil masa sehingga 12 minggu untuk proses yang sama berlaku. So, berdasarkan FAKTA inilah sebabnya mengapa kulit bayi sentiasa lembut, licin dan glowing.

Selain usia, antara faktor lain yang menentukan bagaimana pantas atau perlahan kulit kita akan memperbaharui dirinya ialah:

  1. Genetik.
  2. Gaya hidup & persekitaran.
  3. Status kesihatan.
  4. Pengambilan ubat ubatan.
  5. Skincare rejim.

Perbezaan Youth Skin Care Dengan Jenama Lain

 

Pembaharuan Sel Kulit Manusia

Untuk pengetahuan anda, bayi mempunyai pembaharuan sel kulit selang 14 hari. Setiap 14 hari akan ada sel kulit baru.

Sebenarnya, semakin kita berumur, pembaharuan kulit akan jadi perlahan disebabkan penurunan metabolisma kita. Dari 14 hari dia jd 28 hari, kemudian 56 hari. Terus takde pembaharuan sel dah. Perlahan nya pembaharuan kulit boleh mengakibatkan:

  1. Kulit nampak kurang bermaya.
  2. Tanda tanda penuaan pada kulit wajah.
  3. Permukaan kulit yang agak kasar.
  4. Warna kulit tidak sekata.
  5. Warna kulit nampak pucat.

Jadi, jika salah satu atau semua yang di atas ni terjadi pada kulit anda, itu mungkin adalah tanda-tanda pembaharuan kulit anda semakin perlahan berbanding sebelum nya.

Untuk orang yang dah berusia anda jangan terkejut, sebab kebanyakan orang-orang yang dah berusia, sebenarnya anda dah tiada dah pembaharuan sel kulit. Sebab itulah kita gabungkan ekstrak stem sel epal bersama-sama dengan vitamin A di dalam Youth Skin care untuk pastikan sel kulit anda boleh memperbaharui dan menghasilkan sel kulit dgn cepat.

Testimoni : Kulit Lebih Cantik Setelah Menggunakan Youth

Bahan Aktif Dalam YOUTH™ Skin care

  • Apple Stem Cell Extract
    • Bahan utama dalam Youth ialah Estrak Stem Sel Epal – dimana ianya membantu untuk mempercepatkan proses pembaharuan kulit bagi kulit anda memperbaharui dengan lebih cepat. Biasanya, kalau anda tengok kebanyakan individu yang ada kulit kusam, lepas cuci muka pun kusam je.
    • Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk keliahatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.
    • Kita bukan ambil epal  dari pasar tau. Beli  epal kat pasar, potong nipis-nipis kemudian letak kat muka. Sebaliknya kita estrak dari spesies yang unik. Yang epal dia tidak dimakan manusia. Sebab kenapa? Rasa dia tak sedap

Kisah Unik Si Epal

Uniknya cerita dia adalah epal ni boleh bertahan selama 6 bulan. Bila epal ni gugur daripada pokok, dia boleh bertahan selama 6 bulan tanpa buruk dan juga rosak.

Daripada situ, saintis ambil buah ni dan buat kajian dan diorang find out actually epal ni mempunyai stem cell yang sentiasa menghasilkn sel kulit epal yang baru. Dengan itu kita estrak stem sel epal ini dan kita letakkan dalam YOUTH untuk membantu penghasilan sel kulit baru yang lebih cepat.

  • Schisandra Chinensis Fruit Extract
    • Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit, Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan anti-oksidan.
    • Buah schisandra mengandungi ciri-ciri antioksidan yang kuat yang berfungsi untuk meremajakan kulit dengan melindungi membran lipid dalam sel-sel kulit. Ianya juga mempunyai sifat-sifat anti-radang yang membantu mengurangkan kemerahan muka.

Tanda-Tanda Awal Penuaan Seawal Usia 30-an

  • Lotus Japonicus
    • Nama lain bagi Lotus Japonicus adalah Lotus Corniculatus ataupun lebih dikenali sebagai Birdsfoot Trefoil.
    • YOUTH Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus, mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin.
    • YOUTH Complex dihasilkan bersama dengan Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis Fruit Extract, yang membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit anda secara berstruktur.
    • Fungsinya adalah untuk mengaktifkan protein youth. Untuk pengetahuan anda, di dalam badan kita, ada sejenis protein yg dinamakan sebagai protein Youth dimana fungsinya adalah untuk meningkatkan penghasilan kolagen dan elastin.

  • Muscadine Grape
    • Polifenol Muscadine Grape yang dalam proses patent, melindungi dan memperbaiki DNA sel. Dalam masa yang sama, ia menghalang kerosakan kolagen dan elastin.
    • Bila anda buat semua step tu (pembaharuan sel, menyokong sel kulit supaya lebih berstruktur, meningkatkan penghasilan kolagen & elastin) tapi tiada perlindungan, tak membuahkan hasil juga. Dia akan back to square one. So that is why kita ada muscadine grape. Dia ada dalam vivix jugak. Bahan sama dlm vivix kita letak dalam youth iaitu muscadine grape dimana fungsi dia untuk elak kerosakan pada dna sel kulit anda yang disebabkan oleh sinaran uv.
  • Vital Repair+® Complex
    • Vital Repair Complex+® yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien anti-oksida dan vitamin-vitamin yang penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.
    • Ianya adalah kombinasi vitamin A,B,C,E dan juga metaglucan, nutrient & antioxidant yg bantu utk protect kulit anda dr pencemaran lain sprt pencemaran udara dan bantu untuk tenangkan kulit anda. Kurangkan inflammation. Dia memberi kesan kelegaan kepada kulit anda.

Sangat WOW kan bila kita dah tengok sendiri youth effect (testimoni) mereka yang telah menggunakan YOUTH ni.

Harga YOUTH Skincare ini adalah sangat berbaloi jika dibandingkan dengan kesannya pada kulit kita. Untuk dapatkan kulit wajah yang diidamkan, anda WAJIB cuba produk skin care rangkaian Youth ni.

Baca Juga : Promosi Super Jimat Youth Skin care