Kulit Anda Jenis Kering atau Terhidrasi? Kenali Jenis Kulit Anda Disini

Pernah tak anda tertanya-tanya, kulit anda jenis kering atau terdehidrasi ?

Jangan keliru pula ya, ada beza antara kulit kering atau terhidrasi.

Kulit kering —> ini jenis kulit
Terdehidrasi —> ini isu atau masalah kulit.

Jenis kulit tidak dapat diubah kerana ia sudah ditentukan secara genetik, di mana kita mungkin mewarisi gen kulit kering dari sebelah ibu atau ayah.

Namun, kita dapat mengatasi isu/masalah kulit dengan bantuan produk yang bersesuaian serta melalui gaya hidup yang lebih sihat.

Penyebab Kulit Kering atau Terhidrasi

Kulit jenis kering kerana ianya kekurangan minyak (lack of oil). Kulit jenis ini memerlukan pelembap yang mengandungi kandungan humectant yang tinggi.

Kulit terdehidrasi pula adalah disebabkan kekurangan lembapan/air dalam kulit ( lack of moisture ) di bahagian stratum corneum.

Gaya hidup tidak sihat ditambah pula dengan pendedahan berterusan kepada cahaya matahari – sinaran UV (sebab itu kulit wajib dilindungi dengan sunblock), angin sejuk (aircond) dan bahan kimia di dalam produk juga turut menyumbang kepada tahap kekeringan kulit anda.

Dalam produk Youth Skincare, terdapat bahan-bahan yang dirumus khas untuk mereka yang berkulit kering dan terhidrasi.

YOUTH™ Shaklee skincare di formulasikan dengan Asid Hyaluronik (HA) yang mempunyai kuasa pemegang molekul air dan mengurangkan kehilangan lembapan dari kulit ke udara.

YOUTH ACTIVATING SERUM
Mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex kami yang berkesan, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit anda berkelakuan lebih muda untuk mencapai keremajaan dan keserian terunggul.

Macam mana air boleh hilang dari kulit? Mudah cakap, duduk dalam bilik aircond atau terdedah kepada cuaca panas pun dah boleh buat kulit kita hilang air. Jadi, HA ini bertindak macam ‘askar’ untuk protect air dari hilang ke udara dan buat skin tak dehydrated.

AGE DEFENSE MOISTURIZER – SPF 50
Perlindungan untuk kulit anda adalah lebih daripada hanya melindunginya daripada sinaran matahari. Lindungi kulit anda lebih dari sekadar sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan Botani bernutrien melembapkan kulit anda dan menambahbaikkan penampilan kulit anda secara menyeluruh.

Kulit yang terhidrasi dengan baik, skin barrier anda akan improve. Justeru, jika kulit anda jenis kering, dan acne-prone pada masa yang sama, cuba double check semula, did you do justice to your skin by drinking lots of water?

ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – RICH
Krim malam ini diformulasi dengan shea butter dan jojoba menghidratkan kulit dengan mendalam serta melembutkan kulit. Alga Marin ditambah dengan anti oksida yang kaya dengan vitamin membantu mengecas dan membantu sel kulit semasa anda tidur, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

YOUTH™ Shaklee Skincare | Regimen Penjagaan Muka Terbaru & Terbukti Berkesan

Info Menarik Mengenai Masalah Kulit Berjerawat

Banyak masalah kulit terutamanya jerawat adalah berpunca dari WHITEHEAD ATAU BLACKHEAD.

Apa itu whitehead atau blackhead ?

1) Whitehead juga dikenali sebagai komedo.

2) Yang kalian kata rasa macam ada bump kecil kecil di bawah permukaan kulit tu, itulah komedo.

3) Komedo terbuka (open comedo) ia akan nampak seperti bintik hitam yang dikenali sebagai -> BLACKHEAD. Warna hitam, sebab ia ditentukan oleh melanin di permukaan kulit kita.

4) Komedo yang tertutup (closed comedo) pula dipanggil -> WHITEHEAD.

LUMINOUS GEL OIL CLEANSER
3-dalam-1, tidak mengandungi sabun, pH-seimbang, pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci, dan menyediakankulit anda untuk langkah seterusnya. Hadapi dunia dengan seri semulajadi anda.

PERFECTING SKIN TONER
Bebaskan kulit anda dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran dan tunjukkan kepada dunia, diri anda yang lebih cerah, berseri. Lakukan lebih daripada biasa untuk membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisibersama dengan campuran vitamin penting, polifenol, dan bahan-bahan botanikal yang berpaten untuk kulit yang berseri.

Apa Punca Whitehead?

Whitehead adalah disebabkan oleh liang pori yang tersumbat.

Tahukah anda, kulit kita ni ada berjuta-juta liang pori? Dan di dalam setiap liang pori itu ada kalenjar minyak. Jadi, ada multi-jutaan kalenjar minyak pada tubuh badan kita ni.

Kalenjar minyak ini pula tugasnya merembeskan sebum/minyak.

Sebenarnya sebum ini sangat penting untuk kulit sebab ia akan buat kulit dan rambut kita nampak shiny and glowing naturally. Kalau tiada sebum, kulit akan menjadi kering. Rambut pun cepat rapuh.

Namun begitu, yang tak bestnya adalah apabila sebum ini dirembeskan berlebihan lalu menyebabkan jerawat atau acne yang kronik iaitu papule dan pustule.

Faktor yang menyebabkan rembesan sebum berlebihan ialah boleh jadi STRESS dan ketidakseimbangan hormon terutama sewaktu datang haid.

RADIANCE C + E

Dos sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi membantu untuk menegang, mencerah, dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan.

Radiance C+E mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit, dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Untuk kesan yang lebih menakjubkan, gunakan bersama rejimen penjagaan kulit anda selepas menggunakan serum.

Kapsul berdos-tunggal yang mudah digunakan ini adalah berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan, 100% terbiodegradasi dan diformulasikan tanpa bahan pengawet.

Elakkan diri dari menjadi mangsa kosmetik beracun.

Kenali ubat anda.
Kenali kulit anda.
Kenali kosmetik anda.

 

Produk Skincare Youth Shaklee ni dicipta khas oleh para Saintis Shaklee dan terbukti berkesan untuk memperbaiki tekstur kulit, mencerahkan kulit, menegangkan kulit dan mengurankan kedutan pada kulit. Tentu sekali diformulasikan dengan bahan aktif yang hanya milik Shaklee, Shaklee juga menjanjikan Youth Shaklee ni akan memberikan kesan yang sangat baik dalam 6 langkah untuk penjagaan serta 1 langkah tambahan untuk menambah seri wajah anda.

****************************************

Berminat untuk mendapatkan produk-produk di atas? Mudah sahaja, hanya sekali klik, anda boleh terus purchase.

Click Here to Purchase

Anda berminat ingin menjadi ejen Shaklee di sekitar kawasan anda dan bersama-sama berjaya dalam bisnes ini? Klik link di bawah untuk daftar ahli.

Picture1

Fara Hana | Shaklee Independent Distributor | ID 1284203 | 0133465509

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

×
Salam, Hello and Hi!

Whatsapp saya untuk maklumat lanjut!
Got an inquiry? Do not hesitate to Whatsapp me!
error: Content is protected !!