Lumpuh Selepas Kemalangan Kini Kembali Sembuh, Boleh Berjalan dan Makin Cergas. Apa Rahsia Beliau?

Nama saya Wan Noor Hidayah. Saya sudah berkahwin dan mempunyai 2 orang anak lelaki. Saya ingin kongsikan bagaimana kaki saya pulih sepenuhnya selepas mengamalkan suplemen Shaklee.

Pada tahun 2015 saya mengalami kemalangan kereta yang teruk. Tetapi alhamdulillah, saya masih hidup walaupun tidak dapat berjalan dengan sempurna selama beberapa bulan. Pada mulanya saya mencuba 2 jenama suplemen ternama dipasaran untuk mengurangkan kesakitan di kaki saya.

Saya terpaksa mengambil suplemen memandangkan tiada ubat selain ubat tahan sakit sahaja yang diberikan oleh pihak hospital kepada saya. Menurut mereka, keputusan x-ray saya tidak menunjukkan sebarang masalah kecederaan pada tulang walaupun mereka sendiri berasa pelik mengapa saya langsung tidak boleh berjalan.

Sejak dari kemalangan tersebut saya tidak dapat berjalan dan terpaksa dipapah oleh ahli keluarga setiap kali hendak ke mana-mana. Paling menyedihkan adalah apabila saya terpaksa mengesot perlahan-perlahan ke bilik air apabila hendak berwuduk ketika ahli keluarga tiada di rumah. Sakitnya kaki saya ketika mengesot hanya Allah sahaja yang tahu.

Kemudian ibu saya mendapatkan sepasang tongkat dan sebuah kerusi roda untuk memudahkan pergerakan saya. Saya menggunakan tongkat selama hampir 3 bulan untuk ke pejabat setiap hari. Walaupun kesakitan kaki saya telah mengambil masa yang agak lama untuk berkurangan, namun saya masih berasa amat sakit apabila berjalan tanpa tongkat.

Pada suatu hari saya telah ditakdirkan oleh Allah SWT dapat kembali bekerja di lokasi yang berhampiran dengan cawangan Shaklee. Peluang ini saya ambil untuk mendaftar sebagai ahli dan membeli beberapa jenis suplemen. Omega Guard menjadi suplemen kegemaran saya apabila kesakitan kaki saya hilang setelah konsisten mengamalkannya.

Alhamdulillah, saya berasa amat bersyukur apabila kaki saya tidak lagi sakit. Omega Guard telah membantu saya untuk sembuh. Saya juga turut merasakan Shaklee Effect yang lain iaitu mood saya semakin baik, saya menjadi lebih tenang dan tidak cepat marah. Penglihatan mata saya juga semakin baik dan saya tidak lagi mengalami masalah silau apabila memandu di waktu malam.

Selain Omega Guard, saya juga mengambil B-Complex untuk mengurangkan rasa sedih akibat tidak dapat berjalan dengan sempurna. Tetapi selepas istiqamah mengamalkannya, bahagian kaki saya yang kebas kerana banyak saraf mati akibat hentakan kuat semasa kemalangan lalu juga telah pulih dan kulit wajah saya menjadi semakin berseri-seri.

Kini saya hanya percayakan suplemen Shaklee sahaja. Selain semakin sihat, bertenaga, cergas dan cantik berseri, saya juga mendapat bonus setiap bulan. Marilah sertai Shaklee bersama saya. Anda juga boleh merasai Shaklee Effect yang tidak disangka-sangka.

Menarik kan kisah beliau?

sebenarnya semua ini bukanlah kebetulan.

Ya, jika berdasarkan dialog kita seharian, seringkali apabila berlaku sesuatu yang kita inginkan ramai yang berkata kebetulan, dan jarang sekali mengangap bahawa sesuatu berlaku itu adalah takdir Allah.

Pengetahuan Allah.

Hakikatnya, perkataan ‘kebetulan’ tidak pernah wujud dalam kehidupan ini. Tiada dalam kamus hidup ‘kebetulan’ boleh ditulis kemudian menghasilkan kisah yang baru.

Semua peristiwa yang berlaku telah wujud dalam ketetapan Allah. Ia ditulis sebagai slot ‘takdir’. Takdir yang terdiri dalam erti qada’ dan qadar adalah telah ditentukan dalam Lauh Mahfuz Ilahi.

Setelah lahir setiap anak adam di muka bumi ini, maka permulaan buku catitan kebaikan dan keburukan mula dibuka. Perkara buruk dan baik telah dinukil dengan serta merta.

(Jika perkataan ‘kebetulan’ itu wujud, manusia sudah lama tidak ingin perkara buruk berlaku dalam hidupnya dan ingin ia diubah dengan serta merta.)

Shaklee Adalah Asbab Beliau Sembuh. Dan Shaklee Juga Boleh Menjadi Asbab Bagi Anda Untuk Sembuh Dari Penyakit. 

Dengan Izin Allah…

Jadi pesanan ringkas saya, sekiranya anda menderita sakit.

Dah pernah try pelagai jenis ubat, jumpa tukang urut, makan suplemen itu ini…

Tak menjadi. Tak berkesan. Tak efektif. Masih sama sakitnya.

Why not cuba suplemen Shaklee pula?

You’ll never know unless you try it.

Ramai yang dah buktikan #ShakleeEffect mereka. Boleh klik SINI untuk melihat senarai mereka yang berjaya ikhtiar sembuh dengan suplemen Shaklee :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

×
Salam, Hello and Hi!

Whatsapp saya untuk maklumat lanjut!
Got an inquiry? Do not hesitate to Whatsapp me!
error: Content is protected !!