Masalah Sembelit Hilang, Berat Badan Kembali Normal, Ketahui Rahsianya.

Masalah buang air besar dan sembelit boleh menyebabkan ia menganggu kerja harian dan aktiviti kita setiap hari. Kulit mudah kusam akibat toksin didalam badan tidak dapat dibuang dengan sempurna.

Malah berat badan juga akan makin naik tanpa ada sebarang perubahan walaupun sedang berdiet. Sembelit dan masalah penghadaman boleh menyebabkan usus kita menjadi tidak sihat dan ia boleh menyebabkan buasir terjadi akibat dari terlalu kerap meneran dan menahan dari membuang air besar.

Jika terus dibiarkan masalah ini, ia boleh mengakibatkan badan kita tidak sihat dan kulit wajah kita pun
kusam, tua dari usia sebenar kita dan kita boleh mengidap KANSER USUS.

Alhamdulillah begitulah yang dialami oleh Pn Noor Hartini Md Saad sebelum mengenal set vitamin Shaklee.  Pada mulanya beliau mengambil set menyusu asas yang terdiri dari alfalfa, lecithin dan Ostematrik. Alhamdulillah susu badan kembali meriah time tu dan yang paling menggembirakan beliau ialah masalah sukar buang air besar dan kerap sembelit telah dapat diatasi.

 

Kalau ingatkan dahulu 2 kali seminggu atau 3 atau 4 hari sekali adalah rutin biasa saya dapat membuang. Dan dah tentulah ia sangat menyakitkan.

Pada mulanya beliau menyangkakan ianya adalah perkara biasa sebab badan beliau baru berjinak-jinak dengan vitamin ini, mungkin tindak balas dari vitamin sahaja yang menyebabkan ia memudahkan pelawasan. Tapi sangkaan beliau rupanya meleset. Masalah sukar buang besar dan sembelit beliau terus hilang malah beliau kini konsisten dapat membuang air besar 1 atau 2 kali sehari. Alhamdulillah.

Bila beliau kongsikan kegembiraan ini dengan mereka yang lebih arif, maka barulah beliau tahu Ostematrik adalah asbab yang banyak membantu masalah semelit beliau ini.

Ostematrik Shaklee ini ialah supplement kalsium yang lengkap dengan pelbagai zat yang diperlukan oleh tubuh kita. Ia mengandungi mineral magnesium,fosforus,vitamin D, zink , kuprum, manganes dan boron.

Jadi terbukti Ostematik Shaklee bukan sekadar kalsium biasa. Dan rupanya, tips untuk pemilihan vitamin kalsium ini adalah anda harus pastikan pil kalsium yang anda pilih mempunyai vitamin D agar ianya membantu penyerapan kalsium ke dalam tulang dan tubuh kita dengan baik.
.

Alhamdulillah setelah konsisten mengambil set vitamin ini, apa yang menggembirakan hati saya selain masalah buang air besar dan sembelit dapat diatasi, berat badan saya juga kembali turun dan BMI saya kini stabil.

Kulit saya kini juga tidak kusam lagi malah sakit lutut yang saya alami kecederaan dizaman sekolah dulu kini tidak sakit lagi… Alhamdulillah.

Semoga dengan perkongsian beliau ini, dapat membantu ibu-ibu dan mereka diluar sana yang mengalami masalah seperti Pn Noor Hartini Md Saad ini dan dapat mengatasinya dengan mencuba set vitamin Shaklee ini. Alhamdulillah.

Dengan mengamalkan vitamin dengan konsisten, beliau kini lebih sihat, cergas dan gembira menjalani kehidupan hariannya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

×
Salam, Hello and Hi!

Whatsapp saya untuk maklumat lanjut!
Got an inquiry? Do not hesitate to Whatsapp me!
error: Content is protected !!