Ingin Penampilan Terjaga Di Usia 40-an, Awasi Beberapa Perkara Ini

Bersempena dengan Hari Wanita Sedunia 2019 yang mana jatuh pada bulan Mac, jadi entri pada hari ini adalah berkisarkan tentang wanita. Sebagai seorang wanita, penjagaan dalaman dan luaran amatlah penting. Kalau ada jerawat naik satu pun dah tak keluar rumah sehari kan? Baiklah […]

Tagged , ,
Read More

Solusi Dilema Wanita Berumur 30 Tahun, Wajah Lebih Tua Dari Usia

Sedar tak sedar, usia sudah masuk angka 30. Wah pantasnya masa berlalu pergi! Bagi sesetengah wanita, usia 30 tahun boleh dikatakan sebagai waktu puncak , punya karier yang stabil serta keluarga sendiri. Kehidupan pun sudah cukup selesa. Tapi, jangan terus terleka kerana apabila anda berada […]

Tagged , , , ,
Read More

Wah! Banyaknya Tips Kesihatan Untuk Para Wanita, Jom Kita Amalkan Supaya Sihat Luar Dan Dalam

Bersempena dengan Hari Wanita Sedunia 2019 yang mana jatuh pada bulan Mac, jadi entri pada hari ini adalah berkisarkan tentang wanita. Sebagai seorang wanita, penjagaan dalaman dan luaran amatlah penting. Kalau ada jerawat naik satu pun dah tak keluar rumah sehari kan? Baiklah […]

Read More

12 Bahan Kimia Merbahaya Yang Biasa Diletakkan Dalam Produk Kosmetik dan Kecantikan

Bila anda membeli produk kecantikan untuk kulit wajah anda, anda sering keliru atau tertanya-tanya pada diri sendiri “Apa yang elok untuk kulit aku”, “kalau pakai pencuci muka ini elok tak muka aku”, “produk ni untuk apa”.. kiranya pelbagai persoalan bermain di minda. […]

Read More

Ketahui Langkah Utama Perlu Buat Kalau Bayi Anda Demam Disini

Ibu-ibu mesti panik kan bila dapat tahu anak demam. Bukan demam je, malah kalau anak tu nampak macam tak bermaya, letih, batuk pun mesti dah start gabra kan? Firstly, rileks, jangan gabra nanti caca merba. Demam biasanya terjadi apabila  Anak anak terkena […]

Tagged , , , ,
Read More

Tips Miliki Kulit Cantik Dan Gebu Persis Anak Patung

Tidak dinafikan sesetengah orang telah dikurniakan kulit cantik tidak kiralah dengan penjagaan yang khusus atau tidak. Tetapi untuk sesetengah orang, mungkin agak sukar menjaganya, seperti kulit sensitif, pastinya memerlukan penjagaan yang lebih. Asas untuk penjagaan kulit adalah membersih, menyegar dan melembap, namun […]

Tagged , , , ,
Read More

Ketahui 6 Fakta Kulit Si Manja Untuk Ibu Baru

Semua ibu bapa ingin keadaan kulit bayi baru lahir yang putih dan lembut. Kulit bayi yang baru lahir adalah lembut dan sensitif dan mudah terkena berbagai jenis penyakit kulit. Sebahagiannya adalah kerana keturunan, seperti tanda lahir, tetapi setengah ruam adalah disebabkan oleh hormon […]

Tagged , , , ,
Read More

Promosi Bulan Mac 2019. Apa Yang Menarik Bulan Ini?

Hi, Bulan ni kita bawakan beberapa produk yang hot selling juga. Boleh tengok di bawah. Vitalea Ianya dikatakan sebagai Shaklee’s Killer Product kerana ianya mengandungi multivitamin beserta iron yang sangat penting untuk pembentukan darah dan sel… Seumpama 2 biji Vitalea bersamaan 40 […]

Tagged , , ,
Read More

Do’s dan Don’t Dalam Berdiet

Pernahkah anda mengamalkan diet tetapi masih tidak berjaya mengurangkan berat badan anda? Sudah pasti ia akan menjejaskan ‘mood’ anda dan berputus asa untuk meneruskan program diet. Jangan risau..Nutrisi Guru kali ini akan memberikan sedikit tips untuk mengembalikan semangat anda bagi mendapatkan berat […]

Read More

5 Cara Atasi Muka Breakout Dengan Berkesan

Sebelum ni saya pernah share infografik di atas, dalam sosial media. Jadi untuk hari ini, mari saya terangkan dengan lebih terperinci lagi mengenai thread ini. Saya ada buat short video juga. Boleh klik link di bawah. 5 LANGKAH ATASI MUKA BREAKOUT DENGAN […]

Read More

Promosi Bulan Februari 2019 | Vivix® Twin Pack

Antara kelebihan menjadi ahli shaklee adalah setiap bulan anda akan mendapat akses kepada semua produk Shaklee yang mur-mur (baca: murah-murah). Mana taknya, selain daripada mendapat email promosi dari Shaklee, anda juga akan mendapat info ni daripada Group Ahli. Best ke tak best? […]

Tagged , ,
Read More

Tahun Baru 2019 Bersama Resolusi Kecantikan Yang Lebih Efektif

Dari perspektif rutin kecantikan, apa resolusi Tahun Baru 2019 anda? Dah ada ke belum? Ke masih amalkan rutin yang sama lagi? Kunci untuk membuat resolusi tahun baru benar-benar menjadi adalah dengan menetapkan matlamat tertentu yang boleh dilakukan dan benar-benar praktikal. Kita semua […]

Tagged , , , ,
Read More
×
Salam, Hello and Hi!

Whatsapp saya untuk maklumat lanjut!
Got an inquiry? Do not hesitate to Whatsapp me!
error: Content is protected !!