Work At Home Mom [WAHM] – 3 Sebab Kenapa Saya Bercita-Cita Menjadi WAHM!

Situasi ekonomi yang tak menentu menjadikan sumber-sumber pekerjaan ibarat tenggelam timbul lagi-lagi bagi para graduan yang makin hari makin bertambah bilangannya. Nak tak nak, untuk menempah tempat dalam dunia kerjaya adalah dengan cara menyediakan tawaran itu kepada diri sendiri. Bagaimana? Dengan membuka perniagaan atau syarikat anda sendiri. Bukan saja memberi peluang pada diri anda, malah mungkin pada ramai lagi orang di luar sana.

wahm

Kenapa WAHM- Work At Home Mommy?

Terus-terang saya katakan, saya memang nak Time Freedom, Financial Freedom dan Health Freedom. Apatah lagi mereka yang dah berumah tangga dan anak-anak makin bertambah, kalau boleh memang nak anak-anak ada sentiasa depan mata walaupun bekerja. Saya pasti, dalam kalangan pembaca blog saya ini mesti ada yang nak dapatkan Time Freedom, Financial Freedom dan Health Freedom. Betul tak? Bila dah jadi WAHM, anda boleh cipta ruang kerja sendiri dirumah. Ianya kini dipanggil SOHO – Small Office/Home Office

1. TIME FREEDOM : yang mana boleh MEMBEBASKAN anda daripada waktu kerja office dan bekerja hanya dari rumah.

  • Boleh balik rumah orang tua bila-bila masa tanpa perlu isi borang cuti.
  • Waktu kerja yang fleksibel menjadikan kita seorang yang bebas dan tidak terikat dengan waktu kerja pejabat 9 pagi – 6 petang
  • Boleh pulang awal bila tiba musim perayaan. Tak perlu berebut-rebut di TBS/Airport hatta menghadap jem di highway tiap kali nak balik raya2
  • Boleh khidmat dengan orang tua. Bila-bila masa mereka memerlukan kita, tak perlu rasa bersalah untuk cuti atau susun cuti dengan kawan meja sebelah, boleh terus drive balik. Best kan perasaan ni?
  • Boleh Shopping pada hari-hari biasa tanpa perlu bersesak-sesak di hujung minggu. Cuba bayangkan anda sedang membawa ibu anda membeli-belah di mall yang tak berapa nak ramai orang sebab mereka semua terikat dengan waktu kerja 9-6. Best kan? Boleh membeli-belah dengan santai dan bergaya.
  • Boleh melihat anak-anak membesar di depan mata. Dah tak perlu hantar anak ke Nursery yang mana kita tahu, belum tentu lagi pihak Nursery dapat menjaga anak kita sebaik mungkin.

“….kerana kita tak akan pernah dapat mengagak bila masanya saat terakhir kita dengan orang tua, juga orang-orang disekeliling…jadi, selagi ada masa, luangkan dengan mereka…supaya tidak menyesal dikemudian hari…”

2. FINANCIAL FREEDOM : yang mana boleh MEMBEBASKAN anda daripada hutang,

  • Anda boleh membantu ringankan beban suami dalam perbelanjaan keluarga,
  • Anda juga boleh memberikan ibu ayah duit belanja,
  • Bestkan kalau boleh membantu kos pembelajaran adik-beradik,
  • Lagi best kalau dapat memberi lebih banyak sedekah untuk golongan yang memerlukan,
  • Serta yang paling semua orang nak ialah spend masa dengan family bersama-sama. Boleh bawa mereka mengerjakan umrah dan haji sama-sama, travel sama-sama dan holiday pun sama-sama

3

3. HEALTH FREEDOM untuk diri sendiri, suami, ibu ayah, family serta orang sekeliling anda. Pengambilan supplement yang 100% NATURAL & SELAMAT insyaAllah boleh membantu mencegah penyakit.  But make sure kena ada product knowledge. Cara makan kena betul, banyakkan minum air masak, tidur awal dan sentiasa positif.

Jadi untuk mereka yang berminat nak mencapai income 4-5 angka sebulan,

mereka yang mengimpikan untuk bekerja dari rumah,

mereka yang mempunyai impian untuk tambah duit pocket dan duit belanja untuk sara diri dan sara keluarga,

mereka yang sanggup berkorban dan betul-betul SERIUS sahaja untuk buat bisnes. Tak mau yang hangat-hangat tahi ayam.

Saya nak ajak anda semua merealisasikan IMPIAN ini dengan mengalu-mengalukan kedatangan orang baru di bawah bimbingan group rasmi, Celikvitamin Group. InsyaAllah anda akan mendapat bimbingan dan tunjuk ajar tentang produk dan marketing daripada leader-leader dan master-master yang hebat.

Jangan risau, ilmu-ilmu sekarang di hujung jari.

Bimbingan dan tunjuk ajar akan diguide secara online di Whatsapp 🙂

Yang nak BERJAYA, anda kena tanya betul-betul dalam diri,

betul-betul SERIUS nak buat atau tidak 🙂

********************

Anda tak perlu modal yang besar. Jika anda bijak dalam mencari idea yang beri pulangan lumayan dalam masa yang singkat, atau memfokuskan idea anda untuk membina keuntungan besar dan berlipat kali ganda dalam masa yang cepat, and boleh menjana modal pusingan anda malah mampu membesarkan lagi bisnes anda nnti.

Sekarang ni dah tak sama lagi, kalau dulu nak beli produk Shaklee kena Q panjang, sekarang dah boleh terus order dekat website je, esok stock tu dah sampai rumah! Jimatt masa dan tenaga! Bukan tu je tau, kalau nak direct order melalui website, dan nak minta SHAKLEE poskan pun boleh terus pada customer. Sangat-sangat senang! That’s why kalau nak berniaga SHAKLEE ni lah paling senang sebab tak perlu simpan stok pun. Once customer dah bayar pada kita, kita terus minta Shaklee je yang poskan. Ala-ala dropship gitu. Perbezaan yang sangat ketara dengan dulu. Kalau nak pergi HQ pun dah selesa sekarang sebab dah pindah tempat yang lebih besar.

Jom, bertindak segera! Semuanya possible kalau anda yakin dengan kemampuan diri anda sendiri!

Doubt kills more Dreams than failure ever will

Fara Hana | Shaklee Independent Distributor | ID 1284203 | 0133465509

Picture1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

×
Salam, Hello and Hi!

Whatsapp saya untuk maklumat lanjut!
Got an inquiry? Do not hesitate to Whatsapp me!
error: Content is protected !!