Irine Nadia Marcello – Pengalaman Nutrisi Sepanjang Mengandungkan 4 Orang Cahaya Mata

23/11/2018 0 By Nutrisi Guru
Irine Nadia Marcello – Pengalaman Nutrisi Sepanjang Mengandungkan 4 Orang Cahaya Mata
Berikut saya kongsikan pengalaman salah seorang blogger mengenai pengalaman nutrisi beliau sepanjang kehamilan.
Nama Irine Nadia adalah tidak asing lagi dalam dunia blog. Rata-rata mereka yang mengenali beliau adalah daripada blog, friendster, facebook mahupun instagram. Mempunyai 4 orang cahaya mata pada usia yang muda, adalah merupakan sesuatu yang mengagumkan dan memerlukan pengorbanan yang besar bagi wanita pada usia 20-an. Hal ini demikian kerana, pada usia 20-an inilah, ramai dari kalangan wanita yang memilih untuk mengejar cita-cita dan kerjaya sebelum berkeluarga. Namun, ianya tidak menjadi kekangan buat Irine Nadia meskipun telah berkahwin dan mempunyai cahaya mata, beliau tetap mampu memegang segulung ijazah.
Apa yang menarik, pada kali ini, kami bawakan kisah kehamilan beliau untuk turut dikongsikan bersama para pembaca buat tatapan dan rujukan bagi para bakal ibu, mahupun ibu-ibu muda.
Disebabkan ramai followers beliau yang meminta tips dan info tambahan mengenai kehamilan, maka beliau secara terbukanya tidak lokek untuk berkongsi pelbagai tips nutrisi yang diamalkan pada setiap episod kehamilan.
Just for sharing, ramai yang tanya Irine, kenapa suka sangat dengan Shaklee? Irine start jatuh cinta dengan Shaklee adalah disebabkan SET BERPANTANG SHAKLEE. 1 set berpantang macam Irine makan masa 1st baby bersalin ceaser dan 2nd baby bersalin normal. Apa yg Irine dapat rasakan ialah bersalin ceaser dan normal, both luka bersalin Irine cepat sembuh dan badan cepat jadi sihat. Tak lupa jugak, sepanjang mengandung, Irine jatuh cinta jugak dengan SET HAMIL SHAKLEE which is supplement tambahan yg Irine consume semasa mengandung.

Apa yg Irine amalkan sepanjang mengandung ?

Sebenarnya ada yang memang follow perkembangan mengandung Irine bermula daripada mengandung anak pertama Medina, disusuli dengan mengandung anak kedua, Hasya dan seterusnya mengandungkan baby ketiga iaitu baby Umar kemudian yang keempat, baby Hud. Jadi, serba sedikit info supplement apa yang terbaik Irine gunakan sepanjang mengandung pun rata-rata ada yang dah sedia tahu. hehe.
Irine ni lagi suka sebenarnya sharekan pengalaman Irine sendiri mengandungkan keempat-empat anak bersama supplement Set Hamil Shaklee. Kalau dulu kan, sejujurnya Irine cakap, makan Shaklee sebab nak test je,
“betul ke berkesan? Betul ke bagus macam ramai orang katakan selama ni? “
Dan jangan terkejut, Set Hamil Shaklee antara yang mempunyai TESTIMONI TERBANYAK. Google je Shaklee, berlambak-lambak lah keluar testimoni. hehe.

Pengalaman Irine sendiri sepanjang mengandung dengan SET HAMIL SHAKLEE :-

Ni lahhh SET HAMIL SHAKLEE yang Irine setiaa daripada anak pertama sampailah ketiga. Kalau dberi rezeki mengandung anak seterusnya pun, Shaklee ialah pilihan pertama Irine. Tak mo berpaling arah pada set mengandung lain. hehe
Ramai yang tahu Vitamin Shaklee ni adalah vitamin semulajadi. Kalau dah semulajadi, ianya mudah diserap serta tiada kesan kimia berbahaya untuk jangka masa panjang kepada ibu dan bayi. Selain itu, penggunaan yang konsisten InshaAllah membantu untuk mengatasi pelbagai masalah kesihatan yang diamalkan oleh ibu yang sedang hamil.

Fungsi setiap satu supplement dalam Set Hamil Shaklee

Antara vitamin yang ada dalam set mengandung Shaklee ialah :
  • Vitalea : sejenis multivitamin dan mineral lengkap yang juga mengandungi zat besi. Kebaikan set mengandung Shaklee ialah membantu masalah bacaan HB rendah yang boleh membawa kepada anemia di kalangan ibu mengandung. Jika HB sentiasa rendah mungkin boleh menyebabkan komplikasi ketika melahirkan bayi. Ibu-ibu yang mudah letih serta rasa hendak pitam elok amalkan vitalea dua biji sehari.
  • B Complex : mencegah penyakit deabetes ketika hamil. Berperanan untuk menukarkan gula dalam makanan kepada tenaga. Juga mengandungi asid folik yang elok untuk perkembangan saraf bayi. Ibu-ibu hamil yang sentiasa tertekan dengan kerja rumah dan pejabat juga boleh ambil B Complex kerana ianya vitamin anti-stress.
  • Vitamin C : membantu menguatkan sistem immune badan.Ibu-ibu yang sedang hamil kena jaga kesihatan serta mencegah diri daripada dijangkiti penyakit. Kalau ibu hamil jatuh sakit, susah hendak mendapatkan ubat yang bersesuaian ketika hamil. Ianya juga membantu pertumbuhan sel-sel otot dan tulang bayi. Vitamin C yang banyak juga menggalakkan pertumbuhan kolagen, membantu ibu hamil kekal cantik, mempunyai skin yang berseri serta tidak kusam semasa mengandung.
  • Ostematrix : membantu mengatasi masalah sakit-sakit otot, pinggang serta sengal-sengal badan ketika hamil. Masalah buasir serta sembelit ketika hamil juga dapat diatasi dengan mengamalkan Ostematrix sebelum tidur. Ostematrix ini ialah bekalan kaslium dengan vitamin D yang membantu juga ibu-ibu untuk tidur lena dan berkualiti sepanjang malam supaya kekal segar keesokan harinya. Selain itu, jika mengalami msalah tekanan darah tinggi atau rendah, Ostematrix dapat membantu untuk mencegah masalah ini berulang.
  • ESP : membantu meningkatkan pertumbuhan sel-sel otot dan tulang bayi. Ianya juga membantu mengawal paras kolesterol ibu-ibu hamil. Paras G.I yang rendah sesuai diamalkn oleh ibu hamil diabetes kerana memberikan rasa kenyang yang lebih lama serta membekalkan tenaga berpanjangan untuk ibu-ibu.
  • Omega Guard: penting untuk perkembangan sel-sel otak bayi. Dengan amalkan Omega Guard setiap hari berat ibu hamil dapat dikawal. Kepada ibu-ibu yang menaglami peningkatan berat badan secara mendadak boleh cuba amalkan Omega Guard bermula dari trimester kedua bagi membantu mengawal berat badan. Irine ambil start dr 2nd trimester sehinggalah 32 weeks 3rd trimester. Omega Guard bagus utk perkembangan otak baby dan kandungan Omega Guard lebih baik berbanding minyak ikan seperti Neurogain. Neurogain sebotol tahan sebulan, tapi Omega Guard sebotol tahan 3 bulan. Nampak penjimatan di situ?

Khusus kepada ibu-ibu yang mengandung di luar sana, ingin mendapatkan supplement tambahan semasa mengandung, boleh hubungi saya melalui Whatsapp.

****************************************

Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee? Mudah sahaja, hanya sekali klik, anda boleh terus purchase.

Click Here to Purchase

Anda berminat ingin menjadi ejen Shaklee di sekitar kawasan anda dan bersama-sama berjaya dalam bisnes ini? Klik link di bawah untuk daftar ahli.

Picture1

Fara Hana | Shaklee Independent Distributor | ID 1284203 | 0133465509