Wanita Ini Kongsi Bagaimana Beliau Merawat Wajah Yang Rosak Teruk Kerana Alergik


Selain penampilan, wajah adalah antara yang perlu diambil perhatian penjagaannya. Bayangkan kalau ada seketul jerawat tumbuh juga boleh menyebabkan kita hilang mood. Apa lagi jika mengalami masalah kerosakankulit di seluruh muka. Memang boleh buat kita tak keluar rumah seminggu.

Kali ini kita bawakan kisah mengenai seorang wanita yang mempunyai wajah yang diibaratkan seperti “muka pecah rumah” oleh beliau. Mari kita dengarkan perjalanan kisah beliau dan sama-sama ambil iktibar dari kisah ini.

Nama saya Nor Shahizan Rahimi binti Mohd Saad berusia 35 tahun dengan 3 orang cahaya mata ( bakal 4 insya-Allah). Bekerja sebagai seorang guru.

Bukan mudah berhadapan dengan orang kalau diri sendiri rasa muka dah macam muka pecah rumah. Bukan tak bersyukur dengan muka yang ada tapi sedih bila anugerah yang ada dicemari dengan noda-noda hitam yang terhasil dari parut setiap kali salah makan.

Musuh utama Che Yan ialah terung. Selalu ditempelak. “Ni memang takde lain la ni mesti makan terung” tak pun “dah tau alergik terung sapa suruh makan”. Nak cakap apa? So senyum saja. Bukan nak makan sangat terung tu tapi selalu terkena dalam kuah dal atau gulai. 

Tak perlu seketul terung, kuahnya saja cukup untuk memusnahkan impian untuk miliki kulit bersih. Setiap kali terperangkap dengan terung muka Che Yan akan ditumbuhi bintik-bintik seolah jerawat dibawah kulit tapi tidak pula ada “mata” kerana seringkali jerawat pastinya ada “mata” dan apabila matang jerawat tersebut akan bertukar menjadi kekuningan.

Dalam kes Che Yan bintik-bintik tersebut timbul dibawah kulit dan kadang-kadang berangkai sehingga membentuk satu tompokan. Bintik-bintik tersebut akan meninggalkan parut hitam dan mengambil masa berbulan-bulan untuk lenyap dari pandangan. Keadaan lebih tragis jika bintik berangkai membentuk satu tompokan parut hitam yang besar dan dan mengambil masa berbulan- bulan untuk hilang dari pandangan. Nak cover dengan make up atau bedak asas yang tebal terasa “fake” sangat.
.

Sebelum kenal Shaklee kalau alergic dulu-dulu lagi teruk. Bahagian bawah hidung hingga ke dagu akan penuh dengan tompokan air bisa seperti terkena cacar air. Keadaan mulut Che Yan seperti orang memakai topeng kerana seluruh bahagian mulut di tumbuh seperti cacar air dan berwarna hitam. Pernah juga terpaksa berjumpa doktor kerana kesakitan melampau sehingga mulut tak boleh dibuka.

Selepas konsisten vitamin Shaklee sekiranya alergic terung Che Yan akan mengalami masalah bintik-bintik dibawah kulit seperti yang Che Yan ceritakan. Syukur sebab tidak sekronik dulu namun rasanya semua orang menginginkan kulit bersih tanpa cela.

Penemuan terbaru Shaklee membuka satu lembaran baru dalam kehidupan Che Yan. #YOUTHdilancarkan “on time” muka Che Yan tengah nazak. Sedap sangat makan nasi berlauk gulai talang di tempat kenduri tak perasan terselit terung dalam masakan tersebut. Bila tersedar terasa bagai petir menyambar “Allah dugaan muka pecah rumah lagi lepas ni”. 

Terung Che Yan boleh ibaratkan sebagai “ibu” segala masalah kulit kerana ia ibarat “trigger”. Jika Che Yan termakan terung maka segala jenis makanan yang seringkali tersenarai sebagai makan alergic untuk kulit Che Yan tak boleh sentuh contohnya seperti makanan laut dan kekacang. 

Fuhhh ujian sangat kerana itu semua kegemaran. Semua itu hanya boleh dilihat sehingga semua parut dimuka beransur pulih dan bintik-bintik yang ada sudah tidak reaktif. Jika tidak bukan setakat jadi muka pecah rumah mungkin akan jadi muka jambatan roboh.

Bulan 3 #YOUTH dilancarkan. Apabila melihat harga, wow boleh tahan. Tapi Che Yan nekad dan percaya #YOUTH ada sesuatu. Bicara tentang produk penjagaan wajah, dari drug-store, produk bani kilo ( masa ni tiada kesedaran) sehinggalah produk bertaraf antarabangsa. 

Selalunya Che Yan dapat info paraben dalam penjagaan wajah atau apa-saja bahan kimia yang terkandung dalam produk tersebut adalah mengikut piawaian yang dibenarkan. Maka pakai saja.

#YOUTH datang dengan khabar ianya bebas 1500 bahan kimia berbahaya dan 100% Vegan. Lebih mengujakan apabila bahan yang terdapat dalam#VIVIX juga menjadi salah satu bahan dalam rangkaian penjagaan kulit #YOUTH. Wow, “Vivix luar dalam”.

Bukan mudah juga nak menjadi pemilik #YOUTH pada peringkat awal kerana dugaan “sold out”nya seringkali berlaku. Bila dah dapat banyak hari pulak ditiliknya. Sebab pembukusan yang menarik, putih suci murni jadikan Che Yan sayang nak pakai. Dah kena penyakit apa pulak dah beli sayang nak pakai. Maka bermulalah rutin #YOUTH Che Yan. 

Che Yan bermula dengan menggunakan basic set seperti yang disarankan walaupun Che Yan memang beli full set sebab dapat C+E percuma dengan belian full set. Dalam masa yang sama Che Yan amalkan #RADIANT5. Sebelum sedar diri ni mengandung Che Yan sengaja habiskan sebotol Vivix dalam masa seminggu. 

Memang kesannya sangat booster. Namun setelah disahkan mengandung Che Yan teruskan pula dengan rutin set hamil untuk dalaman. Manakala rutin #YOUTH tidak terganggu kerana tidak ada apa-apa yang perlu diwas-waskan kerana ianya bebas bahan kimia berbahaya.

Che Yan boleh katakan #YOUTH is the best dan #YOUTH is hope untuk rangkaian penjagaan kulit muka. 

There is so many good and better product outhere but Che Yan choose the best #YOUTH.

Kita ada saranan penggunaan produk. One by one produk untuk setiap set.

Bagi mereka yang baru start nak try Youth, Sekarang tengah ada promosi sempena Year End Sale

Dalam Youth Skincare ni kita ada 3 jenis set.

Yang pertama sekiranya anda masih lagi muda, belum ada lagi tanda-tanda penuaan, anda masih lagi cantik, tegang, tiada wrinke, anda nak maintain kulit kekal macam ni. 20 tahun akan datang pun nak biar dia stay macam ni. Ok, apa yang perlu anda buat adalah anda kena start pakai Youth Starter Set yang mengandungi Cleanser, Toner, Pelembap siang dan juga Pelembap malam.

Untuk pengetahuan, anda boleh dapatkan Starter Set pada harga promosi. Klik sini.

Yang kedua, kalau anda memang rasa,

eh saya muda lagi

tapi anda dah start nampak ada tanda-tanda penuaan. Anda dah start nampak….,

eh ada tompok jeragat dekat pipi.

Bila anda senyum, kedutan yang dekat hidung dan mulut anda tu nampak sangat obvious, so anda dah boleh start pakai Renew and Maintain Set.

Untuk pengetahuan, anda boleh dapatkan Renew & Maintain Set pada harga promosi. Klik sini.

Yang ketiga, kalau anda memnag dah ada tanda-tanda penuaan, dah memang ada jeragat yang banyak. dah memang ada wrinkles tepi mata, dekat hidung, pastikan anda guna Intensive Treatment and Repair Set yang mengandungi Cleanser, Toner, Serum, Pelembap Malam, Pelembap Siang dan juga Radiance C+E.

Set ini adalah set lengkap yang membantu untuk melawan / mengurangkan tanda-tanda penuaan. So ianya sesuai untuk individu yang dah pun ada tanda-tanda penuaan.

Memang, masa inilah…

Masa inilah anda nak grab Youth atau Vivix sebab ianya sangat-sangat berbaloi, tak tau bila lagi akan ada promosi gempak macam ni in the future.

Sebab apa?

Kita bagi FREE🆓 Magnifying Mirror/Cooler Bag/Vitamin Pillbox

Kita bagi FREE🆓 Membership.

Kita bagi FREE🆓🚛 Postage.

Paling best kalau grab Youth Renew & Maintain Set, kita akan bagi FREE Radiance C+E. Tahu tak nilai Radiance C+E ni bernilai RM 412.50?😱😱

Kita nak bagi FREE je.👍

Dapatkan segera dan cuba sendiri, alami sendiri dan dapatkan anda punya #ShakleeEffect

Comments

01/03/2019 at 1:16 AM

Muka saya juga seperti itu, saya mau coba…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

×
Salam, Hello and Hi!

Whatsapp saya untuk maklumat lanjut!
Got an inquiry? Do not hesitate to Whatsapp me!
error: Content is protected !!