Ada apa dengan YOUTH Skincare? Apa Beza YOUTH Shaklee Dengan Produk Penjagaan Kulit Shaklee Yang Lain?

Entri sebelum ni, saya dah pernah ceritakan panjang lebar tentang YOUTH. Boleh tengok sini 1 atau sini 2 kalau korang belum sempat baca.

Secara amnya, Youth Skincare ialah produk terbaru Shaklee yang menggantikan Nutriwhite dan Enfuselle Shaklee yang mana Youth Shaklee ni sangat sesuai untuk sama ada lelaki mahupun perempuan supaya wajah anda nampak lebih muda dengan lebih lama (baca: Look Younger Longer)

Produk Skincare Youth Shaklee ni dicipta khas oleh para Saintis Shaklee dan terbukti berkesan untuk memperbaiki tekstur kulit, mencerahkan kulit, menegangkan kulit dan mengurankan kedutan pada kulit. Tentu sekali diformulasikan dengan bahan aktif yang hanya milik Shaklee, Shaklee juga menjanjikan Youth Shaklee ni akan memberikan kesan yang sangat baik dalam 6 langkah untuk penjagaan serta 1 langkah tambahan untuk menambah seri wajah anda.

Langkah-langkah tersebut adalah:

  1. Mencuci
  2. Menyegarkan
  3. Mengaktifkan
  4. Melindungi
  5. Memperbaharui Sel Kulit Mati
  6. Merawat
  7. Mencantikkan

1) LUMINOUS GEL OIL CLEANSER (Mencuci Kulit)

Bahan-bahan Utama = Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan.

YOUTH-SHAKLEE-Pencuci-Muka-Terbaik-dari-Set-Penjagaan-Kulit-Shaklee-12 (1)
Luminous Gel Oil Cleanser – 3-in-1 bermaksud “Polish, Purify, and Prepare” dapat membantu membersihkan dengan mendalam, membantu menghaluskan kulit dan clearkan kulit dari sel-sel kulit yang rosak. Selain itu, dapat membantu menyediakan kulit untuk langkah seterusnya. Ia tidak mengandungi sabun dan tak berbuih, dan ia juga mempunyai balance pH (tak memedihkan kulit).

2) PERFECTING SKIN TONER (Menyegarkan Kulit)

Bahan-bahan Utama = Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang meremajakan.

YOUTH-SHAKLEE-Pencuci-Muka-Terbaik-dari-Set-Penjagaan-Kulit-Shaklee-12
Perfecting Skin Toner – Dirumus khas untuk membuang sel-sel kulit mati dan bahan-bahan berbahaya. Membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi kepada kulit supaya lebih glowing dan bersih.

3) YOUTH ACTIVATING SERUM (Mengaktifkan Kulit)

Bahan-bahan Utama = YOUTH Complex dengan Apple Cell, Lotus Japonicus, Vitamin A Berkapsul.

YOUTH-SHAKLEE-Pencuci-Muka-Terbaik-dari-Set-Penjagaan-Kulit-Shaklee-10
Youth Activating Serum – Serum Pengaktifan Keanjalan yang mempunyai 10 kali lebih bahan aktif Youth Complex dalam serum ni yang membantu untuk membekalkan nutrisi untuk proses re-generasi sel kulit baru. Bertindak sehingga ke tahap sel untuk menjana dan memperbaharui kulit pada peringkat sel untuk kulit lebih berseri dan lebih muda. Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex yang berkesan, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit lebih muda, berseri dan meremajakan kulit.

4) AGE DEFENSE MOISTURIZER – SPF 50 (Melindungi)

Bahan-bahan Utama = SPF 50, Vital Repair+® Complex, Muscadine Grape Extract

youth_product_moisturizer
AGE DEFENSE MOISTURIZER – SPF 50 Perlindungan untuk kulit anda adalah lebih daripada hanya melindunginya daripada sinaran matahari. Lindungi kulit anda lebih dari sekadar sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan Botani bernutrien melembapkan kulit anda dan memperbaiki keseluruhan tona kulit anda secara menyeluruh.

5) RADIANCE C + E RADIANCE C + E (Merawat Kulit)

Bahan-bahan Utama = 20% Vitamin C Tulen, Vitamin E, Raspberi. Untuk penggunaan selama 60 hari.

YOUTH-SHAKLEE-Pencuci-Muka-Terbaik-dari-Set-Penjagaan-Kulit-Shaklee-8
RADIANCE C + E RADIANCE C + E – Dos sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi membantu untuk menegang, mencerah, dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan. Radiance C+E mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit, dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan. Untuk kesan yang lebih menakjubkan, gunakan bersama rejimen penjagaan kulit yang lain selepas menggunakan serum. Kapsul berdos-tunggal yang mudah digunakan ini adalah berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan, 100% terbiodegradasi dan diformulasikan tanpa bahan pengawet. Kulit lebih glowing naturally

6) ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – LIGHT (Memperbaharui Sel Kulit)

Bahan-bahan Utama = Vital Repair+® Complex, Schisandra Chinensis, Lotus Japonicustract

YOUTH-SHAKLEE-Pencuci-Muka-Terbaik-dari-Set-Penjagaan-Kulit-Shaklee-7
ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – LIGHT – Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus, serta anti oksida yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur. Campuran botanikal khas kami membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

Dalam set Shaklee Nutriwhite sebelum ni ada krim malam yang hampir sama fungsinya. Namun, krim malam Shaklee YOUTH yang baru ini membantu menghidrat & melembutkan kulit kita hingga jauh ke dalam kulit dalam masa yang sama menyokong proses pembaharuan kulit semasa kita tidur.

7) YOUTH® Activating BB Cream (Coming Soon)

89472-BB-Creams-e1502299658306
Balsem kecantikan pelbagai fungsi 5 dalam 1 ini menyediakan lapisan menyempurnakan rupa & tekstur kulit kita. Selain itu, BB cream ini juga membantu memperbaharui, menghidrat, menyuburkan serta melindungi kulit wajah. Krim ini juga turut mempunyai fungsi tambahan pelindung matahari dari bahan semula jadi untuk menyediakan Perlindungan SPF 30 UVA / UVB

Best kan Produk Terbaru YOUTH ni. Memang sesuai sangat untuk untuk mereka yang mencari solusi bagi masalah kulit wajah. Namun begitu, YOUTH ni untuk luaran sahaja tau. Bagi mereka yang inginkan kecantikan luar dan juga dalam, korang boleh cuba VIVIX.

Nak tahu lebih lanjut mengenai VIVIX pula? Anda boleh terus hubungi saya.

Fara Hana | Shaklee Independent Distributor | ID 1284203 | 0133465509

Picture1

Berminat untuk mendapatkan YOUTH Skincare? Mudah sahaja, hanya sekali klik, anda boleh terus purchase.

Click Here to Purchase

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

×
Salam, Hello and Hi!

Whatsapp saya untuk maklumat lanjut!
Got an inquiry? Do not hesitate to Whatsapp me!
error: Content is protected !!